Copil care participa la curs online

De ce cursuri de programare pentru copii? Ce abilități se dezvoltă la cursurile online de coding?

1. Copiii învață gândirea computerizată

Când copiii învață să citească și să scrie cod, ei dezvoltă abilități cognitive și învață un proces metodic, de rezolvare a problemelor, care seamănă cu un computer. Procesul implică utilizarea abstractizărilor și a recunoașterii modelelor pentru a reprezenta problema în moduri noi și diferite, organizarea și analiza logică a datelor, descompunerea problemei în părți mai mici, identificarea și crearea etapelor necesare pentru rezolvarea problemei, executarea procedurilor, analiza rezultatelor, și determinarea dacă rezultatele au dat un răspuns acceptabil.

 

2. Fetele ar trebui și ele să învețe programare

De la avioane și mașini la jocuri video, explorarea spațiului și medicină, programarea este acum utilizată în fiecare profesie. 

Învățarea codării este o abilitate de viață astăzi. La fel ca cititul, scrierea și aritmetica, toți copiii ar trebui să învețe să codeze. Fiicele noastre nu trebuie să crească pentru a deveni ingineri software, dar cred că este important pentru ele și pentru toți tinerii să știe cum să programeze și să înțeleagă computerele dincolo de elementele de bază. 

Femeile care învață programare sunt mai bine plasate pentru a ține pasul cu bărbații la locul de muncă. Având în vedere că programarea este printre domeniile cu cea mai rapidă creștere de astăzi, femeile programator pot avea mai multe avantaje într-o piață a muncii foarte competitivă. 

 

3. Copiii își exercită creativitatea și, într-un mod distractiv, învață să creeze lucruri care funcționează.

Copiii adoră tehnologia și crearea „magică” a lucrurilor legate de ceea ce iubesc le oferă motivație naturală. Învățarea codării îi încurajează pe copii să-și exercite imaginația și să improvizeze atunci când resursele lor sunt limitate. De asemenea, atunci când sunt capabili să creeze ceva care funcționează, codificarea le oferă copiilor un sentiment de realizare și le întărește încrederea în sine.

 

4. A 4- a Revoluție – Revoluția digitală 4.0

Tehnologia nu a fost niciodată mai prezentă în viața noastră ca acum. Programarea revoluționează fiecare aspect al lumii actuale – gândiți-vă la mașini cu conducere automată, la multe dintre aparatele noastre de uz casnic, la intervenții chirurgicale asistate de roboți, rețele sociale, divertisment, banking și multe altele. Învățarea programării îi ajută pe copii să devină arhitecți mai buni ai viitorului lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonează-te la newsletter

Ai întrebări și vrei să ne contactezi?
Sună-ne la

0731054416

Luni – Vineri:
09:00 – 19:00

Sâmbătă:
09:00 – 17:00

© 2021- Atelierele Tamarei