Students working on a computer together

6 pași pentru a deveni un dezvoltator web independent

Îți propunem un proces util de urmat pentru de cei care doresc să își dezvolte un business din crearea de siteuri web pentru companii. 

1. Găsește-ți nișa

Students working on a computer together

Vrei să ieși în evidență? În primul rând, va trebui să urmezi un curs de dezvoltare web și să îți îmbunătățești abilitățile. Apoi, găsește-ți o nișă și aplică ceea ce ai învățat. Poate fi un domeniu care te pasionează sau dinspre care primești cereri.

Deși este minunat să fii un programator care poate face ceva din toate, valoarea ta va fi mai mare ca expert în doar câteva domenii. Este important să-ți perfecționezi abilitățile și să fii la curent cu tendințele actuale.

2. Începe să construiești

Ți-ai găsit nișa. Felicitări! Acum este timpul să începi să construiești. Cel mai bun loc pentru a începe este site-ul de portofoliu, singurul site pe care îl vei actualiza, edita și dezvolta continuu pentru întreaga ta carieră. Portofoliul tău este o modalitate de a-ți afișa abilitățile și de a avea o referință ușoară pentru potențialii clienți.

Dacă ai îndoieli, amintește-ți: scopul tău este să fii ușor de găsit, ușor de reținut și apreciat.

Dedică-ti timp zilnic pentru a explora site-uri extraordinare, precum și de a învăța și a aplica lucruri noi. 

3. Creează-ți brandul personal

Totul ține de energia ta! Vorbește cu cei din jur despre ceea ce faci, construiește-ți o rețea de cunoștințe, practică voluntariatul, intră în contact cu instituții ce dezvoltă proiecte în domeniul tău de interes. Este esențial să vorbești cu oamenii. Online și offline.

Lucrează permanent la conturile tale de social media, postează opiniile tale referitoare la noutăți în domeniu, realizează analize și oferă recomandări. 

4. Organizează-te

A deveni un dezvoltator web independent nu înseamnă doar a ști cum să scrii cod. Este vorba despre a fi manager de proiect și agent de vânzări pentru clienți, în același timp.

S-ar putea să nu fi avut prea multă experiență în aceste domenii, dar ele sunt la fel de esențiale pentru succesul carierei tale de freelancer. Asta înseamnă că trebuie să te organizezi!

Folosește instrumente de gestionare a timpului și a proiectelor pentru a îți ușura viața, fă cercetări, întreabă prietenii, colegii și alți liber profesioniști ce folosesc. Sunt multe aplicații și formulare gratuite Google, de exemplu, care pot fi de real ajutor.

5. Construiește-ți experiența, proiect cu proiect

Acum că ai abilități noi și un site web elegant, este timpul să faci niște proiecte reale pentru a le arăta clienților potențiali. Upwork, Glassdoor și Freelancer.com sunt piețe online grozave pentru începătorii din domeniu, pentru a semna prime angajamente și a câștiga experiență.

Realizarea de proiecte pentru organizații caritabile locale, școli sau întreprinderi mici, care pur și simplu nu își permit să plătească tariful unui dezvoltator web, te ajută sip e tine și pe ei.

Făcând acest lucru, îți construiești portofoliul și obții referințe excelente pentru CV-ul tău: în mod esențial, vei învăța cum să comunici eficient și clar cu oamenii.

6. Fii curajos

Acesta este sfatul nostru final și cel mai important. Când începi, nu vei fi un expert în domeniul tău.

Poți prelua proiecte pe care nu ești sigur cum/când le vei termina. Dacă ești într-o situație asemănătoare, dacă nu ești 100% sigur de modul în care vei finaliza un proiect, oferă-i clientului o idee realistă despre pașii următori și timingul de implementare. Dacă îi spui că va dura mai mult decât se așteaptă, este mai bine să le spui asta acum decât când a trecut termenul.

A fi devoltator web independent nu este o ușor. Implică multă muncă, dedicare, organizare și perseverență. Dar recompensele stilului de viață liber profesionist sunt îndeajuns de mari încât să merite efortul.

Trebuie să îți construiești reputația de persoană de încredere, onestă, creativă și muncitoare.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *